Brighton House: Phooey Architects / by Rob Anderson Squarespace


CASE STUDY: PHOOEY ARCHITECTS

THE BRIEF:

Brighton house, designed by Phooey Architects  is a new double storey, split level dwelling. It nestles unobtrusively amongst its predominantly neo-Georgian suburban neighbours. Many salvaged materials & offcuts were upcycled to contribute to the final design outcome.

Emma Young from Phooey Architects wanted to highlight the limestone complemented by a duo of sand-coloured colourbonds, glass & wire balustrades, the timber blinds, the north facing alfresco patio & swimming pool and the entry, courtyard & rear gardens areas.

THE CHALLENGES

The rear of the building was built lose to fences and trees obscured parts of the building.   

THE SOLUTION

Emma brought her two children to the shoot so the family could “model”.

We used the Nikon D800 using the Nikon 24-70mm F2.8, Nikon 14-24mm F2.8 and Nikon 85mm F2.8 tilt/shift lenses. The tilt shift lens allows me to throw backgrounds way out of focus and still keep the products sharply focussed.

THE OUTCOME

From 140 images shot on the day, we delivered the best 80 photographs

Most of the photographs have been prominent on the Phooey website since the shoot and Bruce has organised numerous shoots in his amazing Hawthorn showroom.

Feedback from Emma Young:

Rob Anderson has photographed several of our projects. Each time he was flexible with scheduling, entertaining/ co-operative to work with, took some great shots (of the buildings & people) & charged a reasonable fee. We look forward to working with him again in the near future

Emma Young, Phooey Architects